[...] do pracy ). Tu niestety żadnych rewelacji. Chleb razowy dwie skibki złożone, leciutko masełko + wędlina + kubeczek serka białego ( twarożek 150 g ). Zamiennie zamiast serka jaja gotowane, 3 sztuki całe. Około 11 lub 11:30 drugi posiłek, to samo niestety tylko już bez twarożka a czasami robię tak że 1 twarożek rozkładam na dwa posiłki. Około [...]
Cześć! Na samym początku należy obliczyć zapotrzebowanie kaloryczne, wzór znajdziesz tutaj: http://www.sfd.pl/-t276436.html Gdy wyliczysz zapotrzebowanie warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników:
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] i maja tam przesrane ale niewystarczajaco, jak sprawa jest tak glosna dostaja osobna cele i nadzor. Wychodza tez po smiesznych wyrokach. Moga wyjsc po 3, 5 i 12 lat. To sa jaja. Tym bardziej ze ten koles wczesniej zgwalcil 2letnie dziecko. [...]
[...] Następnie odejmij 200-300kcal i podziel makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Ilość tłuszczy zdziebko moim za mała, ilość białka odrobinę duża, ale nie ma tragedii. Generalnie rzecz ujmując zerknij proszę na poniższy artykuł aby obliczyć ilość kalorii potrzebnych dla Ciebie:
Właśnie licze makro, oto obliczenia. Jeśli gdzieś popełniłam błąd proszę o sprostowanie: B 30% Z 1763 = 529 KCAL T 30% z 1763 = 529 kcal W 40% z 1763 = 705 kcal 1g B = 4 kcal zatem 529/4 = 132 g B 1gT= 9 kcal zatem 529/9 = 59 g T 1gW = 4 kcal zatem 705/4= 176 g W Zmieniony przez - lena-222 w dniu 2017-11-03 22:28:39 Dałabym białka max 120, [...]
[ Dałabym białka max 120, tłuszczy 65-70, reszta ww do 1900 kcal minimum. Jak zaczniesz nisko z kcal, to nie będzie możliwości manewru, jeśli zacznie się stagnaja. Nadto Twój organizm po takim jedzeniu jest niedożywiony, więc trzeba dać mu tego, co do funkcjonowania niezbędne. Jaja, mięso, ryby, ryże, kasze, płatki, ziemniaki, bataty, owoce, [...]
[...] białka i tłuszczu. Warto dodać tutaj np. orzechy (migdały, włoskie, brazylijskie, pestki dyni) i odżywkę białkową lub obok owsianki zjeść dodatkowo jajecznicę czy ugotowane jaja.. 2.chleb razowy, mozzarella – jeśli chleb nie jest podstawą diety to raz na jakiś czas może się pojawiać. Warto ten posiłek uzupełnić o trochę warzyw. 3.ryz, piers z [...]
Cześć! Na zdjęciach widać, że już jest dobry poziom tkanki tłuszczowej aby rozpocząć budowanie masy mięśniowej. Zachęcałbym Cię do tego aby przez najbliższe 2 tygodnie być na tzw. zerze kalorycznym i później spokojnie dokładać 200-400kcal co 7-10 dni.
Cześć! Pierwsze co rzuca się w oczy patrząc się na Twoją dietę jest fakt, że masz bardzo nierównomiernie rozłożone makroskładniki między posiłkami. Ważne jest aby białko było rozbite na mniej więcej równe porcje w ciągu dnia, ponieważ to ono daje "sygnał anaboliczny", natomiast tłuszcze i węglowodany są źródłem energii i je możesz dowolnie [...]
Ja polecam te platki robic tak: 100g platkow (oczywiscie zalac wrzatkiem itd), 2 jaja, pol szklanki mleka. Wymieszac (bez zadnego miodu i cynamonu) i na patelnie. Tyle mleka sprawia ze placki nie wychodza takie twarde. Miod polecam sobie zostawic jak placki beda gotowe i po prostu je nim polac. Dobra opcja jeszcze zanim sie wrzuci na patelnie o [...]
[...] TO REWELACJA NA ŚNIADANIE!!! Jestem od nich uzależniona. Ostatnio robię je z suszoną żurawiną-pyyycha, takie słodziuśkie - POLECAM: płatki owsiane zwykłe(wcześniej namoczone),jaja całe, żurawine mieszam i razem wrzucam na patelnię formując małe i nie zagrube placuszki. Po 3 min smażenia sa gotowe do spożycia. Taki posiłek od rana stawia na nogi.
[...] , żeby Mi wyszły te placuszki. %-) Kombinowałem z proporcjami , dodatkami , a problem tkwił gdzie indziej. Po prostu miałem złą patelnię , odkąd kupiłem nową patelnię teflonową , placki wychodzą znakomicie. Ja robię je tak : 100 gram płatków zalewam odrobiną wody , do tego 1 lub 2 jaja i dosypuje cynamon. http://i40.tinypic.com/6ga8ls.jpg
[...] tego produktu zawiera: 12g białka, 70g węglowodanów (z czego 7 g to błonnik, a 61 g to złożone w postaci skrobi), i 7 g tłuszczu. Placki owsiane najczęsciej są wzbogacone o jaja kurze i/lub odżywkę białkową, czyli prócz pełnowartościowych węglowodanów dostarczymy jeszcze białko z pełnym aminogramem. Jak więc widać posiłek taki jest bardzo dobrą [...]
[...] PEŁNOWARTOŚCIOWEGO białka na pewno bedzie mialo wplyw na proces gojenia rany. Wybieraj chudą wołowinę i chudą cielęcine. Z wieprzowiny moze byc polędwica. Kurczak, indyk, jaja. 2g białka na kg masy ciala to minimum do czasu az rana wygoi sie calkowicie. Witaminy i mikroelementy nie zaszkodzą ale wybrałbym zamiast suplementow po prostu surowe [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] jak również podaż błonnika ze względu na dużą ilość białka i tłuszczu. Co do samego tłuszczu i białka, powinny pochodzić z dobrej jakości produktów, takich jak ryby, mięsa, jaja, masło, oliwa z oliwek, olej rzepakowy itp. Podczas diety Low Carb należy zadbać o odpowiednią suplementację ze względu na małą ilość produktów zawierających [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]